Петер Сіярто підтвердив позицію Угорщини щодо війни в Україні, але запевнив у продовженні гуманітарної підтримки українців

15:36, 30 вересня 2024
Угорщина шукає найкоротший шлях до миру у війні, яка триває вже майже тисячу днів, — сказав міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.
Петер Сіярто підтвердив позицію Угорщини щодо війни в Україні, але запевнив у продовженні гуманітарної підтримки українців
Фото: МЗС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

30 вересня міністр закордонних справ України Андрій Сибіга прибув із робочим візитом до Угорщини, де провів переговори із своїм угорським колегою Петером Сіярто.

Сіярто висловив підтримку всім ініціативам, які мають на меті "найшвидше встановлення миру" в Україні. Він також підтвердив готовність Угорщини продовжувати гуманітарну допомогу українцям та брати участь у відновленні країни. 

"Ця зустріч дала мені можливість підтвердити міністру, що Угорщина продовжує займати промирну позицію щодо російсько-української війни. Я також підтвердив, що Угорщина шукає найкоротший шлях до миру у війні, яка триває вже майже тисячу днів. Ми підтримуємо і шукаємо рішення, яке може якнайшвидше покласти край стражданням сотень тисяч і мільйонів людей і родин", - сказав він на пресконференції з Сибігою.

Також Сіярто підтвердив Сибізі, що Угорщина продовжуватиме "найбільшу у своїй історії гуманітарну операцію доти, доки це буде необхідно, щоб допомогти українцям, які опинилися у важкій ситуації".

Угорський міністр підкреслив, що Будапешт підтримує всі ініціативи, "які дають сподівання на те, що ця війна може бути дипломатично завершена шляхом переговорів у найкоротші терміни".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду