В Україні запрацював державний адміністратор містобудівного кадастру — що відомо

13:39, 2 жовтня 2024
Очікується, що це сприятиме підвищенню прозорості у містобудуванні, розвитку цифрової економіки та покращенню умов для інвесторів.
В Україні запрацював державний адміністратор містобудівного кадастру — що відомо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні з 1 жовтня запрацювало державне підприємство «Адміністратор містобудівного кадастру на державному рівні». Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Підприємство також виконуватиме функції адміністратора Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) та Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА).

«Завдання адміністратора – забезпечити прозорість, доступність та ефективне управління Містобудівним кадастром на державному рівні. Це стане можливим завдяки впровадженню сучасних цифрових технологій, які полегшать процеси проєктування, забудови та управління нерухомістю по всій країні», — розповіли у відомстві.

Очікується, що робота містобудівного кадастру на державному рівні сприятиме підвищенню прозорості у містобудуванні, розвитку цифрової економіки та покращенню умов для інвесторів.

У міністерстві планують провести зустрічі з обласними військовими адміністраціями для обговорення питання щодо подання інформації про замовників містобудівної документації.

Заплановано також проведення першого навчання громад щодо роботи функціоналу замовника містобудівної документації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області