«Спецтехноекспорт» передали під управління Міноборони

21:00, 4 жовтня 2024
Компанію «Спецтехноекспорт» передали Міноборони через фінансові порушення.
«Спецтехноекспорт» передали під управління Міноборони
Джерело фото: mil.in.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів ухвалив рішення передати компанію «Спецтехноекспорт» під управління Міністерства оборони, яка раніше перебувала під егідою Головного управління розвідки. Причиною стали проблеми з дебіторською заборгованістю та інші фінансово-господарські порушення.

Як повідомили в Міноборони, відомство ініціювало проведення аудиту діяльності компанії, проте перевірки зіткнулися з суттєвими перешкодами. Зокрема, аудиторам обмежили доступ до документів та систем обліку, що ускладнило роботу. Серед основних проблем — ненадання доступу до оригіналів документів, затримки з наданням інформації та неповні відповіді на запити.

«Це перша спроба перевірки діяльності «Спецтехноекспорту» з боку Міноборони за останні два роки, з моменту переходу підприємства у 2022 році від «Укроборонпрому» до сфери управління Міноборони. Наразі аудит триває, і остаточну оцінку діяльності компанії можна буде надати після його завершення», — зазначили в міністерстві.

У рамках майбутніх реформ Міноборони планує ліквідувати компанії-спеціалізовані імпортери, перенісши їх функції до «Агенції оборонних закупівель», щоб уникнути дублювання функцій і підвищити ефективність оборонних процесів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва