«Ваш родич потрапив у ДТП» — на Сумщині суд покарав молодиків, які ошукували пенсіонерів

13:23, 6 жовтня 2024
Усього встановлено 28 потерпілих, у яких обвинувачені шахрайським шляхом виманили близько 2,4 млн грн.
«Ваш родич потрапив у ДТП» — на Сумщині суд покарав молодиків, які ошукували пенсіонерів
Фото: delo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Сумщині засудили трьох чоловіків, які ошукали 28 довірливих громадян за схемою «ваш родич потрапив у ДТП». Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура.

Доведено, що обвинувачені, розподіливши між собою ролі, телефонували переважно особам похилого віку та, видаючи себе за родича потерпілого, повідомляли, що він збив на авто людину.

Відтак нібито за непритягнення до відповідальності, або ж на лікування потерпілого, необхідно зібрати та передати кошти. Налякані пенсіонери віддавали всі свої заощадження, а це від 5 тися до 713 тисяч гривень.

Усього встановлено 28 потерпілих, у яких обвинувачені разом чи окремо в 2019 році шахрайським шляхом виманили близько 2,4 млн грн.

«Більш того, один із обвинувачених причетний до розбійного нападу. Встановлено, що коли він після домовленості прийшов до потерпілого додому за грошима, той засумнівався, що чоловік правоохоронець та попросив показати документи. Обвинувачений ударив потерпілого в обличчя та відібрав 8 тис. 974 грн», — вказали у прокуратурі.

У суді обвинувачені, яким по 24 роки, провину свою визнали, запевняли, що розкаюються.

За вироком суду причетного до розбою засуджено до 7 років 2 місяців позбавлення волі (ч. 3 ст. 15/ч. 2 ст. 190, ч. 2 та ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 187 КК України) Його спільників засуджено до 5 років 4 місяців позбавлення волі (ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190 КК України).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду