Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту через російські обстріли — що відомо

16:30, 21 жовтня 2024
Наразі станція живиться лише однією лінією електропередачі.
Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту через російські обстріли — що відомо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Через систематичні обстріли рф відключилась одна з двох ліній електропередачі, що з'єднують тимчасово окуповану Запорізьку АЕС з об’єднаною енергосистемою України.

Відключення сталося 21 жовтня о 12:18.

Наразі станція живиться лише однією лінією електропередачі. Забезпечення зовнішнього живлення станції, що необхідно для її безпечного функціонування, знову під загрозою.

Міненерго зазначає, що у разі  відключення станції від зовнішнього живлення на АЕС станеться повний блекаут, який створює загрозу для радіаційної безпеки.

«Через ворожі обстріли знову відключилась одна з ліній електропередачі, що з’єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС з українською енергосистемою. Щойно дозволить безпекова ситуація, енергетики зроблять усе можливе для відновлення лінії живлення ЗАЕС. Лише повернення Україні контролю над окупованою Запорізькою АЕС  може гарантувати безпечну експлуатацію найбільшої в Європі атомної станції», - заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду