Володимир Зеленський заявив, що саміт БРІКС провалився

11:22, 28 жовтня 2024
Президент Зеленський вважає, що саміт БРІКС провалився, оскільки його не відвідали багато лідерів, на яких розраховувала рф.
Володимир Зеленський заявив, що саміт БРІКС провалився
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський вважає, що саміт організації БРІКС у російській Казані провалився. Він зазначив, що деякі лідери не приїхали.

Також Зеленський пов’язав відсутність президента Бразилії на саміті з тим, що путін не готовий прийняти китайсько-бразильський мирний план. Про це український лідер сказав в інтерв’ю Times of India.

Зокрема, Зеленський нагадав, що на найвищому рівні не була представлена Саудівська Аравія, і це, на його думку, свідчить, що в БРІКС «немає єдності» через політику путіна щодо війни в Україні.

"Я думаю, насамперед через те, що всі розуміють, що він убивця, всі розуміють, що він терорист, розуміють, що сьогодні є дешевий енергоресурс, і деякі держави цим користуються. Але навіть ті держави, які розуміють, що можуть вирівняти свою економіку, не хочуть бруднитися об путіна", - зазначив Зеленський.

Говорячи про присутність на саміті генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, президент додав, що загалом це "сюр, це стосується навіть не лише ООН, це стосується і багатьох інших країн".

Нагадаємо, що Зеленський відхилив візит генсека ООН до України через його поїздку на саміт БРІКС у рф. Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google

Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду