Зеленський відхилив візит генсека ООН до України через його поїздку на саміт БРІКС у рф — AFP

15:41, 25 жовтня 2024
Володимир Зеленський відмовив генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу у візиті до України.
Зеленський відхилив візит генсека ООН до України через його поїздку на саміт БРІКС у рф — AFP
Фото: Getty Images
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський відхилив візит Антоніу Гутерреш до України через участь генсека ООН у саміті БРІКС, який відбувається на території росії, пише AFP.

На саміті БРІКС, організованому росією в Казані, Гутерріш 24 жовтня закликав до «справедливого миру» в Україні та у своїй промові перед російським диктатором путіним покласти край більш ніж дворічній війні.

У виданні зазначили, що його участь у зустрічі 20 світових лідерів, що стало найбільшим дипломатичним заходом у росії з того часу, як путін вторгся Україну в лютому 2022 року, викликала гнів у Києві.

«Після Казані (Гутерріш) хотів приїхати в Україну, але президент не підтвердив його візит. Тому Гутерреша тут не буде, зокрема, через приниження здорового глузду та міжнародного права в Казані», - сказало високопоставлене джерело в адміністрації Президента України.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України засудило наміри генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша взяти участь у зустрічі БРІКС у Казані.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду