Данілов назвав 5 висновків за підсумками саміту НАТО

14:29, 15 июня 2021
За словами секретаря РНБО, Альянс чітко й однозначно заявив свою позицію.
Данілов назвав 5 висновків за підсумками саміту НАТО
Джерело фото: УП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав п’ять коротких висновків за підсумками саміту НАТО в Брюсселі. Висновки він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

«Україна стане членом Альянсу» - саме так записано в заключному Комюніке Саміту НАТО. Вперше з сумнопам’ятного Бухарестського саміту «великих розчарувань» 2008 року, коли Україні разом з Грузією відмовили в наданні Плану дій щодо членства (ПДЧ), Альянс чітко і однозначно заявив свою позицію.

Про що це свідчить:

  1. Україна домоглася того, щоб її роль, місце і значення в європейській і світовій системі безпеки дістали належну оцінку і визнання з боку країн євроатлантичної співдружності. Стійкість і мужність українців, наш опір російській агресії зіграли в цьому процесі вирішальну роль.
  2. Ми отримали нових союзників серед країн-членів НАТО, які готові підтримати надання нам ПДЧ, що після подій 2008 року має особливе значення. Україна досягла своєї мети - нас стали сприймати як невід’ємну частину європейського світу, а не частину російсько-пострадянського. Українці, які загинули на Майдані і на фронті, свідомо заплатили за євроатлантичний вибір найдорожчу ціну.
  3. Росію визнано агресором і загрозою, - адже є надія, що Захід не нарощуватиме, а надалі зменшуватиме рівень співробітництва з країною-агресором, не підживлюватиме авторитарний архаїчний режим фінансово і технологічно.
  4. Не на словах, а на ділі доведено ефективність і дієвість зовнішньополітичного курсу Президента Володимира Зеленського. Незважаючи на тонни брехні і дезінформації про «зраду» європейського курсу країни, які було вилито на голови українців відвертими ворогами і окремими «корисними ідіотами Путіна», реальність розставила все по своїх місцях.
  5. Наші партнери послали Україні чіткий меседж - українським вхідним квитком до Альянсу будуть успіхи в подоланні корупції і проведенні системних реформ. Враховуючи, що для України питання членства в НАТО – це питання збереження державності і незалежності, боротьба з корупцією стає боротьбою за державу», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Данілов повідомляв, що РНБО розробляє сценарії реагування на стягування військ РФ до українських кордонів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області