ЄС у рамках сьомого пакета санкцій обговорить обмеження на російський газ – Верховна Рада

20:04, 22 июня 2022
У Раді повідомляють, що за словами дипломатів, близько третини урядів ЄС, хочуть, щоб Єврокомісія розпочала роботу над сьомим пакетом санкцій, який враховує ембарго на російський газ.
ЄС у рамках сьомого пакета санкцій обговорить обмеження на російський газ – Верховна Рада
Джерело фото: ua.depositphotos.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Європейський Союз продовжує санкційний тиск на Росію. «У рамках наступного пакету санкцій, лідери країн - членів ЄС можуть запровадити обмеження на імпорт російського газу», - пише Інформаційне управління Верховної Ради України.

Як передають на порталі Ради, за словами дипломатів, близько третини урядів ЄС, переважно північних і східних країн, хочуть, щоб Єврокомісія розпочала роботу над сьомим пакетом санкцій, який враховує ембарго на російський газ.

«Одразу після затвердження шостого пакету, Польща запропонувала у сьомому ввести обмеження на російський газ», - нагадують у Раді.

В своєму останньому відеозверненні Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає, що енергетичний тиск агресора є аргументом для прийняття сьомого пакету санкцій ЄС проти РФ.

«В усіх переговорах незмінно наголошую - сьомий пакет санкцій Європейського Союзу потрібен якнайшвидше. Росія має відчувати постійне посилення тиску за війну і за свою агресивну антиєвропейську політику. Чергові погрози Литві, чергова хвиля енергетичного тиску, чергові порції брехні російських посадовців щодо продовольчої кризи, все це аргументи, щоб погодити сьомий пакет санкцій», - сказав Президент.

Також ми розповідали, що російське золото, яке може потрапити під санкції ЄС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде