Як правильно буксирувати автомобіль: 4 поради для водіїв

16:31, 24 ноября 2019
За кермом буксируваного автомобіля повинен сидіти більш-менш досвідчений водій, який знає правила дорожнього руху і елементарні правила при буксируванні.
Як правильно буксирувати автомобіль: 4 поради для водіїв
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Це може статися з кожним: машина втратила хід і потрібно доставити її на СТО або до місця стоянки. Можна викликати евакуатор, а можна заощадити півтисячі – тисячу гривень і впоратися своїми силами.

Головне правило буксирування автомобіля — якщо ви не впевнені в своїх навичках або в автомобілі, краще викличте евакуатор. І справа, навіть, не в збережених нервах. Якщо внаслідок невдалого буксирування ви пошкодите обидві машини, це буде дорожче за вартість евакуатора.

Як правильно буксирувати автомобіль:

Вибираємо трос.

Про це важливо подумати заздалегідь, він обов'язково повинен бути в вашій машині. Головна його характеристика – надійність. У довжину трос повинен бути щонайменше 4 метрів, щоб не в'їхати в авто буксируючої вас машини.

Якщо автомобіль не КАМАЗ, а невеликий легковик, то цілком підійде не металевий, а гнучкий трос. Максимально допустиме на нього навантаження – в два рази більше ваги машини. З асортименту крюків віддавайте перевагу литим.

Взаємодія водіїв.

Важливо домовитися про маршрут і правила заздалегідь. Трос потрібно тримати всю дорогу максимально натягнутим, інакше недовго потрапити в Дорожньо-транспортну пригоду. За цим стежить водій буксируваного автомобіля. «Аварійку» повинна включити несправна машина. Коли потрібно змінити смугу руху, «буксир» повинен заздалегідь включити поворотник, а буксирувані авто перебудовується слідом.

Обережніше з гальмами.

Гальма у зламаної машини з відчуттям будуть схожі на дерев'яні, а крутити кермо стане набагато важче. Не забудьте про блокування рульового управління при певному положенні ключа запалювання — його потрібно повернути так, щоб це не сталося під час руху! Обов'язково користуйтеся ручником.

Буксируємо авто з АКПП.

Якщо зламана машина обладнана автоматичною коробкою передач, її можна буксирувати. Але на відстань не більше 50 км і на швидкості не більше 50 км/ч. Потрібно перевести коробку в нейтральне положення, зняти авто з ручника і акуратно починати рух.

Буксир з АКПП теж може допомогти дотягнути або витягнути інше авто. При цьому, буксирувані транспортний засіб має бути легше самого буксира.

«Буксир» повинен максимально плавно рушати і зупинятися.

Необхідно перевести коробку передач на буксирі в ручне положення на 1 або 2 передачі або на положення «L» (знижена). І не мучте двигун на низьких обертах — це загрожує проблемами.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, який кросовер найшвидший.

Також відомо, як скасувати штраф за перевищення швидкості.

Крім цього, ми писали, які іномарки швидко ржавіють.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва