5 ситуацій, коли потрібно вмикати «аварійку» в автомобілі

14:11, 8 декабря 2019
Водіям нагадали список ситуацій, в яких варто використовувати «аварійку».
5 ситуацій, коли потрібно вмикати «аварійку» в автомобілі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кнопкою «аварійки» автовласники користуються все частіше. І це не пов’язано з тим, що аварійність підвищена. Ймовірно, в один прекрасний момент всі водії навчилися ввічливості.

Список ситуацій, в яких варто використовувати «аварійку»:

Опціонально

Люди як і раніше не поступаються один одному, не пропускають пішоходів, переходять дозволені межі швидкості, проте, коли треба замолити черговий грішок на дорозі, то без тіні сумнівів вони скористаються «аварійкою».

При ДТП

Перше, що потрібно необхідно провести при ДТП – натиснути кнопку аварійної сигналізації. Це забезпечить вам збереження автівки та навіть життя. Ввімкнена «аварійка» є знаком небезпеки для інших водіїв. Побачивши його, їм необхідно, як мінімум, зменшити швидкість, що, в свою чергу, відведе від біди і їх, і тих, хто вже в ній опинився.

Вимушена зупинка

Вимушена зупинка в місцях, де це не дозволено повинна обов’язково супроводжуватися включенням «аварійки». Чи це вихід з ладу або перешкода, яку не можна обійти, водій повинен відразу ж ткнути в червоний трикутник, щоб убезпечити і себе, і тих, хто ще не встиг помітити що зупинилося авто, і причину, по якій воно встало.

Коли засліпило

Засліпити водія може дальнє світло як від машини, що рухається назустріч, так і від того, що їде позаду. Так, піймавши «зайчика» автовласник, повинен обов’язково включити «аварійку», а також відразу ж почати повільно знижувати швидкість, відходячи ближче до узбіччям чи краєм проїзної частини. Складно уявити, як буде все це робити водій з малим стажем, але, як мінімум, попередити про нештатну ситуацію на борту машини інших учасників руху все ж варто.

При посадці і висадці дітей

Під час посадки дітей в автомобіль, що має знак «Перевезення дітей», а також висадці з нього теж важливо натиснути червоний трикутник. На жаль, не всі, водії шкільних автобусів дотримуються цього правила. Не варто нехтувати власною безпекою і безпекою інших учасників руху.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні посилять покарання за керування автомобілем у нетверезому стані.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси