Добровольцям буде надано правовий статус УБД: Рада ухвалила законопроект

13:35, 29 октября 2019
Метою законопроекту є встановлення соціальних гарантій для всіх учасників добровольчих збройних формувань в Україні.
Добровольцям буде надано правовий статус УБД: Рада ухвалила законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 29 жовтня, на черговому пленарному засіданні Верховна Рада України ухвалила у першому читанні за основу законопроект щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції.

Проект закону №2045-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції» підтримали 318 парламентаріїв.

Законопроект підтримали більшість депутатів фракцій партій «Слуга народу», «Голос», «Європейська солідарність», «Батьківщина», депутатська група «За майбутнє» та позафракційні. А ось фракція партії «Опозиційна платформа — За життя» утрималась від голосування. Один голос за із цієї партії дав тільки Ілля Кива.

Згідно із пояснювальною запискою, метою цього законопроекту є урегулювання правового статусу та встановлення соціальних гарантій для всіх учасників добровольчих збройних формувань в Україні на основі принципів соціальної та історичної справедливості.

Документом передбачено надання статусу учасників бойових дій українцям, які самоорганізувалися та об’єдналися у добровільні формування, що активно брали участь у бойових діях не менше ніж 30 календарних днів (незалежно від перерв), але не увійшли до складу офіційних військових формувань.

Авторами законопроекту №2045-1 є депутати фракцій «Слуга народу», «Голос» та «Батьківщина».

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що 20 вересня у Раді зареєстрували законопроект щодо надання статусу учасника бойових дій для добровольців
Крім того, ми писали, що в Україні мають намір створити Раду сімей загиблих на Донбасі.

Також відомо, що ветеранам будуть надані пільги.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва