Зеленський підписав закон щодо боротьби з COVID-19

12:30, 16 апреля 2020
Законом передбачаються тимчасові заходи щодо оперативного створення тимчасових спеціалізованих лікарень та залучення медичних працівників до надання медичної допомоги хворим на коронавірус.
Зеленський підписав закон щодо боротьби з COVID-19
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав проект закону №3320, який був ухвалений на позачерговому засіданні Ради, щодо запобігання поширенню COVID-19. Про це йдеться на сайті парламенту.

«16 квітня повернуто з підписом від Президента», - йдеться у повідомленні на сайті.

Законопроектом передбачаються тимчасові заходи щодо оперативного створення тимчасових спеціалізованих лікарень та залучення медичних працівників до надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Також пропонується надати можливість керівникам закладів охорони здоров’я залучати до надання медичної допомоги такі категорії осіб, як науково-педагогічні працівники закладів вищої (післядипломної) освіти, які здійснюють підготовку кадрів у сфері охорони здоров’я, інших осіб, які мають сертифікат лікаря-спеціаліста та відповідну лікарську категорію.

Окрім того, тимчасово впроваджується норма, необхідна для обробки персональних даних громадян, з метою запровадження сучасних протиепідемічних заходів.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський підписав закон щодо посилення відповідальності за випалювання сухої трави.

Також Президент підписав закон, що створює єдиний рахунок для сплати податків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва