Зміни до КУпАП та КК України щодо посилення відповідальності за невиконання вимог нардепів набрали чинності

11:45, 26 июня 2020
Законом передбачено збільшити розмір існуючих санкцій за неналежне реагування на депутатські запити та депутатські звернення.
Зміни до КУпАП та КК України щодо посилення відповідальності за невиконання вимог нардепів набрали чинності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 26 червня, набрав чинності Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог та перешкоджання діяльності народного депутата України, Рахункової палати, члена Рахункової палати, депутата місцевої ради». Про це йдеться на сайті парламенту. Вчора нормативний акт був опублікований в «Голосі України».

Законом передбачено збільшити розмір існуючих санкцій за неналежне реагування на депутатські запити та депутатські звернення та за невиконання законних вимог народного депутата України, Рахункової палати, члена Рахункової палати та посилено відповідальність за невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації.

Відповідні зміни внесено до статті 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими підвищуються санкції за недодержання встановлених законом строків надання відповіді на звернення народного депутата України, ненадання, надання неправдивої або неповної інформації на таке звернення (від 350 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), за недодержання встановлених законом строків надання відповіді на запит народного депутата України, ненадання, надання неправдивої або неповної інформації на такий запит (з 500 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та за невиконання законних вимог Рахункової палати, члена Рахункової палати, створення перешкод у їх роботі під час здійснення ними своїх повноважень, надання неправдивої або неповної інформації або ненадання інформації у строк, встановлений законом (від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Законом також внесено зміни до статті 351 Кримінального кодексу України, якими збільшено розміри штрафів за невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації (від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та за невиконання службовою особою законних вимог комітетів Верховної Ради України, тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України чи спеціальної тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, створення штучних перешкод у їх роботі, надання недостовірної інформації (від 2000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що парламентарі хочуть посилити відповідальність за невиконання вимог нардепа: проект прийнято за основу.

Також ми детально розповідали про основні положення зазначеного законопроекту №3354.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва