Нотаріат та публічні закупівлі: НПУ розробила власні зміни до законодавства

11:29, 3 августа 2020
Нотаріальною палатою розроблено законопроект, у якому чітко прописано, що нотаріус не є суб’єктом процедури публічних закупівель.
Нотаріат та публічні закупівлі: НПУ розробила власні зміни до законодавства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нотаріальною палатою України розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо приведення його у відповідність до законодавства». Про це повідомляє пресслужба НПУ.

«Документ має на меті впорядкування окремих положень Закону України «Про публічні закупівлі» та вдосконалення законодавства, що стосується інтересів як нотаріальної спільноти, так і юридичних та фізичних осіб. Зокрема, пропонується чітко вказати, що вчинення нотаріальних дій не є наданням послуг», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що відповідні напрацювання НПУ передано Ігорю Фрісу, народному депутату України, голові підкомітету з питань діяльності органів юстиції, органів виконання покарань та пробації Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

«НПУ сподівається на увагу законотворців до порушеного питання та очікує на плідну співпрацю», — додають у Нотаріальній палаті.

Раніше «Судово-юридична газета» публікувала висновок НПУ щодо законопроекту про публічні закупівлі, у якому наголошується, що участь нотаріуса у публічних закупівлях суперечить нормам спеціальних законів, що регулюють діяльність нотаріату в Україні. 

Нагадаємо, також нотаріуси вимагають чіткого та законного алгоритму роботи у сфері фінмоніторингу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України