Рада розглядає скасування судового збору у адмінсправах та посилення відповідальності за псевдомінування: онлайн-трансляція

13:25, 30 сентября 2020
30 вересня, проходить чергове засідання парламенту.
Рада розглядає скасування судового збору у адмінсправах та посилення відповідальності за псевдомінування: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 30 вересня, проходить  засідання Верховної Ради України.            

Планується розглянути проект Закону 4117 про внесення змін до Виборчого кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо особливостей організації підготовки та проведення виборів у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України особливо небезпечних і небезпечних інфекційних захворювань, та вдосконалення окремих положень виборчого законодавства.

На порядку денному проект Закону про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові (повторне друге читання).

Важливим є розгляд законопроекту про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (щодо реалізації положень статті 11 Закону України "Про ринок природного газу).

На пленарному засіданні нардепи також ухвалять рішення щодо проекту закону 1182-1-д про внутрішній водний транспорт (друге читання).

Також – законопроект 3424 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов у справах про адміністративні правопорушення (друге читання із скороченням строку підготовки).

Планується посилити відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян (3911).  

Окрім того, на порядку денному декілька законопроектів про внесення змін до законів «Про вищу освіту», «Про повну загальну середню освіту» та «Про освіту».

Із повним списком питань порядку денного можна ознайомитися за посиланням.


13:53 Головуючий закрив пленарне засідання.


13:45 Народні депутати 281 голосом «за» прийняли проект Постанови про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання №4171.

Прийнятою Постановою внесено зміни до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 15 липня 2020 року №792-IX, щодо роботи Верховної Ради України у жовтні 2020 року, передбачивши, що народні депутати 1, 2 жовтня працюватимуть в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах);

тиждень з 5 по 9 жовтня - робота в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах);

тиждень з 19 по 23 жовтня: 19 жовтня - робота з виборцями, 20 жовтня - пленарне засідання, 21, 22, 23 жовтня - робота з виборцями.


13:34 Народні депутати розглянули підготовлений до другого читання проект Закону про електронні комунікації №3014.

Верховна Рада 260 голосами прийняла законопроект у другому читанні і в цілому.


13:26 За результатами голосування законопроект 231 голосом прийнято на основу.


13:22 Метою законопроекту є врегулювання питання організації закупівельної діяльності окружними (територіальними) виборчими комісіями для своєчасного матеріально-технічного забезпечення організації та проведення виборів в Україні.

Законопроектом пропонується доповнити пункт 4 Розділу Х «Прикінцеві та Перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» новим підпунктом 3, яким передбачається, що до 1 січня 2022 року для здійснення закупівель окружної (територіальної) виборчої комісії може призначатися уповноважена(ні) особа (особи) на підставі рішення такої окружної (територіальної) виборчої комісії відповідно до частини десятої статті 33 Виборчого кодексу України.

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу і в цілому, змінивши дату з «1 січня 2022 року» на «1 грудня 2020 року».


13:20 До порядку денного включено проект Закону про внесення зміни до пункту 4 Розділу X "Прикінцеві та Перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо особливостей здійснення закупівель під час виборчого процесу №4099.

Законопроект доповів народний депутата Давид Арахамія.


13:15 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Олександр Качура.


13:11 Проект Постанови 276 голосами було прийнято в цілому.


13:08 Проект доповів Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

Постанова має на меті схвалити Заяву Верховної Ради України у якій засуджується чергове порушення міжнародного права Російською Федерацією, факт незаконного проведення голосування на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, зокрема на «виборах губернатора Севастополя» та «довиборах депутатів» до так званих «державної ради Республіки Крим» і «Сімферопольської місцевої ради» та засуджуються триваючі порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, а також Заява містить звернення до іноземних парламентів та міжнародних організацій з проханням надати принципову оцінку таким порушенням норм міжнародного права.

Олександр Мережко повідомив, що Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект Постанови до порядку денного четвертої сесії, прийняти його за основу та в цілому і схвалити Заяву Верховної Ради України щодо невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.


13:07 Проект Постанови №4109 було включено до порядку денного.


13:06 Головуючий повідомив, що депутатські фракцій і групи звернулися з проханням додаткового розглянути ще два питання: проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі №4109 і проект Закону про внесення зміни до пункту 4 Розділу X "Прикінцеві та Перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо особливостей здійснення закупівель під час виборчого процесу №4099.


13:03 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Гео Лерос.


13:00 Після закінчення перерви народні депутати не включили до порядку денного законопроекти за №4119 і №4120.


12:12 Головуючий оголосив перерву у засіданні.


12:10 Головуючий поставив на голосування пропозицію про те, щоб сьогодні працювати до закінчення розгляду визначених питань порядку денного.

284 голосами пропозиція була підтримана.


12:00 Парламентарії розглянули поправки до проекту Закону про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові №3648.

Після закінчення розгляду всіх правок законопроект було поставлено на голосування і 251 голосом прийнято у другому читанні і в цілому.


11:45 Дмитро Разумков повідомив, що депутатські фракції та групи звернулися з пропозицією четвер та п’ятницю визначити комітетськими днями для того, щоб Верховна Рада продовжила свою роботу, але дала змогу зменшити концентрацію людей в одному приміщенні. Він нагадав, що засідання комітетів можуть відбуватися в онлайн-режимі і висловив сподівання, що сьогодні народні депутати зможуть розглянути Постанову на цьому пленарному засіданні.

Депутатські фракції і групи також звернулися з пропозицією сьогодні розглянути такі законопроекти за №№3648, 4119, 4120, 3014 і постанову про роботу в комітетах у четвер і п’ятницю.

Цю пропозицію головуючого народні депутати підтримали 278 голосами.


10:50 На вимогу двох фракцій у пленарному засідання оголошено перерву.


10:30 До порядку денного було включено проект Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо особливостей організації підготовки та проведення виборів у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України особливо небезпечних і небезпечних інфекційних захворювань, та вдосконалення окремих положень виборчого законодавства №4117.


10:15 На пропозицію заступника Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчука були внесені у порядок денний.

Розгляд питань народні депутати розпочали із проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" № 3006а.

За результатами голосування законопроект 264 голосами «за» прийняли законопроект у другому читанні і в цілому.


10:00 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання.


 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада внесе зміни в Закон про концесію.

Також ВРУ схвалила законопроект про першочергове право на отримання житла деяким особам.

Окрім того, продаж електронних сигарет дітям можуть заборонити, схвалено законопроект. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій. 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва