У Верховній Раді працюють над розв’язанням конституційної кризи

13:34, 24 ноября 2020
Парламент також очікує від Уряду доопрацьований проект Держбюджету на 2021 рік та працює над відновленням антикорупційного законодавства.
У Верховній Раді працюють над розв’язанням конституційної кризи
Джерело фото: rada.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк поінформувала про поточний стан справ у Парламенті, передає офіційний сайт парламенту.

За словами виконуючої обов'язки голови Парламенту, законодавчий орган працює у звичному режимі, проводяться апаратні наради, спільно з Апаратом забезпечується стабільне функціонування інституції.

«На жаль, на COVID-19 хворіє 27 народних депутатів і 34 працівники Апарату Верховної Ради України. Ми бажаємо нашим колегам і всім, хто зараз хворіє, якнайшвидшого одужання, - повідомила Олена Кондратюк на своїй Facebook сторінці. - Що стосується відновлення антикорупційного законодавства та розв'язання конституційної кризи, то над цим працює робоча група Парламенту. До робочої групи входять представники всіх депутатських фракцій та груп, а також трьох профільних Комітетів Верховної Ради України».

Як зазначила в.о. голови Верховної Ради, засідання групи відбувається в закритому режимі, аби ніщо не заважало пошуку оптимальних і фахових варіантів виходу із ситуації. При деяких умовах, як зазначала місія Пета Кокса, такий формат роботи депутатів є необхідним і прийнятним в європейських парламентах.

«Сподіваюся, що до 1 грудня робоча група напрацює і представить суспільству відповідні законопроєкти. Це буде спільне бачення того, як повертати електронне декларування й відповідальність за недостовірне декларування та яким чином буде вирішуватися конституційна криза», - підкреслила Олена Кондратюк.

Вона також наголосила, що у Парламенті стурбовані тим, що Уряд досі не подав доопрацьований проєкт Державного бюджету України на 2021 рік.

«Парламент готовий розглядати проєкт Держбюджету на наступний рік у другому читанні, як тільки він буде готовий. Мені особисто, як і багатьом народним депутатам, дуже би не хотілося повертатися до ганебних «бюджетних новорічних ночей», - зауважила Олена Кондратюк.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський збирається «лікувати» судову систему.

Натомість у Конституційному Суді підготували проєкт роз’яснення щодо рішення про повноваження НАЗК.

Нагадаємо, Зеленський та голова Венеціанської комісії обговорили питання КСУ. 

Додамо, що Зеленський обговорив судову реформу та питання КСУ із послами країн G7.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва