Рада розглядає законопроект щодо захисту прав споживачів комунальних послуг, трансляція

12:00, 19 февраля 2021
Також до розгляду заплановані два законопроекти, спрямовані на виконання рішень Європейського суду з прав людини.
Рада розглядає законопроект щодо захисту прав споживачів комунальних послуг, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 19 лютого, проходить чергове пленарне засідання п’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, яке розпочнеться Годиною запитань до Уряду про підсумки засідання Ради асоціації Україна – ЄС, яке відбулося 11 лютого 2021 року.

Планується повторно розглянути Закон України «Про внесення змін до статті 59-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» з пропозиціями Президента України, № 3034а.

Повторно у першому читанні до розгляду запланований законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сертифікації оператора системи передачі», №3364-1-д.

У цей день Верховна Рада планує розглянути у першому читанні законопроекти, серед яких:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств», № 4046;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю», № 4113;

- «Про внесення змін до Закону України "Про захист прав споживачів" (щодо гарантій правильного нарахування побутовим споживачам, кінцевим споживачам комунальних послуг вартості постачання природного газу, води, електричної, теплової енергії, комунальних послуг)», № 3097 і 3097-1;

- «Про платіжні послуги», № 4364.

Згідно з порядком денним, до розгляду заплановані два законопроекти, спрямовані на виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Серед законопроектів запланованих до розгляду у другому читанні:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій», №3526;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист», № 2063;

- «Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями», № 3761;

Окрім того, на порядку денному на 19 лютого проект постанови про Національний план вакцинації населення України проти COVID-19.


13:37 Головуючий закрив пленарне засідання.


13:10 Народні депутати виступають із заявами, повідомленнями, пропозиціями в «Різному».


12:47 Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк повідомила, що протягом пленарного тижня народними депутатами було внесено 128 запитів, із них до Президента України дев’ять депутатських запитів, до органів Верховної Ради -вісім, до Кабінету Міністрів - 65, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування - 41, до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України-– п’ять запитів народних депутатів.


12:25 За результатами голосування на доопрацювання направлено законопроекти за №№3091, 3607, 4394, 4358, 2595, 2604, 2180, 2180-1, 2664, 2776, 3052а, 4213, 4213-1.

За основу 277 голосами прийнято законопроект про платіжні послуги №4364.


12:17 Народні депутати 247 голосами підтримали пропозицію про направлення на доопрацювання до Комітету законопроекту №3097.


12:15 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про захист прав споживачів" (щодо гарантій правильного нарахування побутовим споживачам, кінцевим споживачам комунальних послуг вартості постачання природного газу, води, електричної, теплової енергії, комунальних послуг) №3097 доповів народний депутат Сергій Власенко.

Альтернативний законопроект №3097-1 доповіла народний депутат Наталія Королевська.

Голова підкомітету Комітету з питань економічного розвитку Ганна Лічман доповіла рішення Комітету направити на доопрацювання законопроект №3097.


12:10 Верховна Рада 330 голосами прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист №2063. 


11:58 За основу 331 голосами за основу прийнято проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю №4113.


11:55 Верховна Рада прийняла за основу проект Закону про внесення змін до розділу ХІ Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості №4410.


11:53 Народні депутати 311 голосами підтримали прийняття законопроекту за основу.


11:52 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств №4046 доповів заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Законопроектом пропонується внести зміни до Земельного кодексу, Закону України «Про фермерське господарство», відповідно до яких уточняється склад земель фермерських господарств (такі землі «можуть складатися із: земельних ділянок, що належать громадянам - членам фермерського господарства на праві власності та/або користування; земельних ділянок, що належать фермерському господарству на праві власності та/або користування»); визначаються умови надання фермерським господарствам допомоги «за рахунок державного і місцевого бюджетів, у тому числі через Український державний фонд підтримки фермерських господарств» тощо.


11:49 Верховна Рада 311 голосами прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій» №3526.


11:44 Народні депутати повторно розглянули Закон України про внесення змін до статті 59-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів №3034а з пропозиціями Президента України.

За результатами голосування вони підтримали усі пропозиції Президента України та 287 голосами Закон в цілому з урахуванням пропозицій Президента України.


11:41 За результатами голосування законопроект №3364-1-д 274 голосами прийнято за основу.


11:35 Законодавче врегулювання питання сертифікації оператора системи передачі електричної енергії забезпечить можливість його сертифікації за моделлю відокремлення ISO та подальше виконання міжнародних зобов'язань України щодо імплементації Третього енергопакету ЄС та дозволить зміцнити рівень безпеки постачання в електроенергетиці України.

Комітет за результатами обговорення прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти доопрацьований Комітетом законопроект у повторному першому читанні за основу, скоротивши термін його підготовки до розгляду у другому читанні наполовину, а назву доопрацьованого проекту Закону викласти в такій редакції: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сертифікації оператора системи передачі».


11:32 Доопрацьований проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сертифікації оператора системи передачі №3364-1-д доповів Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. Він зазначив, що цей важливий євроінтеграційний закон, який допоможе України інтегруватися до Європейської енергетичної системи.

Андрій Герус повідомив, що Комітет здійснив доопрацювання норм законопроекту №3364-1 в частині забезпечення сертифікації оператора системи передачі електричної енергії за моделлю відокремлення ISO, що передбачає, що оператор системи передачі користується майном, яке забезпечує цілісність об’єднаної енергетичної системи України та диспетчерське (оперативно-технологічне) управління, магістральні та міждержавні електричні мережі на праві господарського відання, при цьому, зазначене майно залишається у власності держави.


11:21 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Дмитро Костюк. У заяві йшлося про неефективне використання коштів на святкування 150-річчя з дня народження української поетеси Лесі Українки.


11:19 «Година запитань до Уряду» завершилася.


10:11 Головуючий повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і члени Кабінету Міністрів.

Головуючий нагадав, що у п’ятницю проводиться «година запитань до Уряду». За пропозицією депутатських фракцій і груп члени Кабінету Міністрів будуть відповідати на запитання про підсумки засідання Ради асоціації Україна - ЄС, яке відбулося 11 лютого 2021 року.


10:05 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання


Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Парламент вкотре спробує підняти розмір стипендій для студентів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси