Рада планує надати селищним старостам ефективні функції

14:25, 2 марта 2021
Верховна Рада прийняла за основу проект Закону №4535 «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост».
Рада планує надати селищним старостам ефективні функції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 2 березня, Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост».

Метою законопроекту є удосконалення правового регулювання інституту старост задля подальшого його розвитку.

Законопроектом пропонуються зміни щодо визначення поняття «старостинський округ» у статті 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з метою запровадження інституту старост, у тому числі для міст не адміністративних центрів громад; до статті 5 Закону з метою збалансування системи місцевого самоврядування в Україні; удосконалюються правові норми статті 26 Закону задля надання можливості органам місцевого самоврядування затверджувати старостинські округи та Положення про старосту; вносяться зміни до статті 541 Закону з метою уточнення статусу старост; вносяться зміни до статті 791 щодо дострокового припинення повноважень старости.

Також законопроектом пропонуються зміни до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад» з метою установити, що з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною утвореною територіальною громадою, припиняються повноваження осіб, які виконували обов’язки старости в старостинському окрузі, визначеному сільською, селищною, міською радою реорганізованої територіальної громади.

Проект Закону зареєстровано за №4535.

Також 2 березня, парламент прийняв Закон «Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва