Децентралізація: уряд ухвалив понад 200 заходів для стимулювання розвитку громад

11:24, 13 мая 2021
Це — спільні заходи центральних, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
Децентралізація: уряд ухвалив понад 200 заходів для стимулювання розвитку громад
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд на виїзному засіданні у Чернігові ухвалив розроблений Мінрегіоном план заходів на 2021-2023 роки до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки. Цей документ конкретизує дії держави щодо реалізації регіональної політики, визначає терміни та відповідальних за виконання заходів, а також індикатори оцінки результативності їх виконання. Про це інформує урядовий портал.

План заходів на 2021-2023 роки до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки – комплексний документ, що містить 207 заходів та охоплює 34 із 39 напрямів на досягнення 17 оперативних цілей Стратегії. Це — спільні заходи центральних, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

«Прийняття цього важливого документу саме на виїзному засіданні Уряду є символічним, адже план заходів на наступні три роки дає можливість консолідувати зусилля центральних та місцевих органів виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування, що забезпечить сталий розвиток кожного регіону та громади. Від цього, зокрема, залежить успішний розвиток усієї країни», — зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Індикаторами виконання заходів стане ухвалення десятків законопроектів та актів Уряду. Зокрема, проекти Законів України мають бути розроблені для запровадження системи стратегічного планування в Україні, розвитку індустріальних парків, впровадження заходів енергоефективності.

Уряд, зі свого боку, має ухвалити акти для створення онлайн-платформи (ГІС-система) моніторингу та оцінки розвитку регіонів та громад, прозорості планування і контролю використання природних ресурсів, покращення житлового забезпечення ветеранів війни та членів їхніх сімей, проведення моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій; розроблення і затвердження нового державного стандарту дошкільної освіти, підвищення доступності надання медичної допомоги із застосуванням телемедицини.

Раніше ми повідомляли, що презентація змін до Конституції, які закріплюють децентралізацію в Україні, відбулася 6 травня в закритому режимі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді