Рада прийняла за основу антитютюновий законопроект

15:35, 1 июня 2021
Законопроект спрямований на зменшення привабливості тютюнових виробів та захист від впливу вторинного тютюнового диму.
Рада прийняла за основу антитютюновий законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 1 червня, Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну».

Законопроект спрямований на зменшення привабливості тютюнових виробів, захист від впливу вторинного тютюнового диму, викидів від електронних сигарет та аерозолю тютюнових виробів для нагрівання у публічних приміщеннях.

Законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» та «Про рекламу».

У проекті пропонується зокрема: запровадити нові терміни та внести зміни в діючі терміни; встановити вимоги щодо здійснення діяльності, пов'язаної з виробництвом, оптовою та роздрібною торгівлею, експортом і імпортом електронних сигарет та заправних контейнерів; запровадити медичне попередження на упаковках трав’яних виробів для куріння та виробах для куріння, інших ніж сигарети, бездимних тютюнових виробах; обумовити порядок введення в обіг новітніх тютюнових виробів; заборонити рекламу, стимулювання продажу та спонсорства пристроїв для забезпечення куріння тютюнових виробів та тютюну, електронних сигарет, заправних контейнерів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Доопрацьований законопроект приведено у відповідність до вимог Директиви 2014/40/ЄС, зокрема, його положення щодо медичних попереджень бездимних тютюнових виробів.

Також на 24 місяці відтерміновано в часі набуття чинності норм законопроекту щодо запровадження «медичних попереджень», а також на пів року відтерміновано запровадження заборон на використання пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння у громадських місцях.

Проект Закону зареєстровано за № 4358.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що українцям нагадали, де не можна курити.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України