У АПВУ вказали, чим важливий законопроект про примусове виконання рішень

16:19, 7 июля 2021
Реалізація документу дозволить органам державної влади, не витрачаючи жодної копійки бюджетних коштів, скеровувати свої виконавчі документи до приватних виконавців.
У АПВУ вказали, чим важливий законопроект про примусове виконання рішень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Законопроект №5660 – економічно вигідний для держави. Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правової політики, яке відбулося 6 липня, заявив голова АПВУ Віталій Чепурний, передає пресслужба Асоціації приватних виконавців України.

«Після прийняття законопроєкту №5660 приватні виконавці стануть надійними та безкоштовними партнерами для держави у сфері примусового виконання рішень. Не доведеться витрачати мільярди гривень, які зараз йдуть на фінансування органів ДВС. Переконаний, що після того, як приватні виконавці декілька років успішно попрацюють з новими повноваженнями, держава захоче перейти до 100% приватної моделі виконання. Країні просто стане не вигідно утримувати державну службу виконання», - сказав Віталій Чепурний.   

Під час свого виступу Віталій Чепурний відповів на запитання народного депутата Сергія Власенка щодо того, чому такими повільними темпами зростають ряди приватних виконавців.

«Технічна причина – відсутність автоматизованого третього етапу іспиту. Законопроєкт №5660 вирішує цю проблему, оскільки передбачає, що коли претендент склав іспит, то Система, без втручання людського фактору, видає результат. Є також і  політична складова сповільнених темпів зростання спільноти – відсутність конструктивного діалогу з регулятором. Ми повністю усвідомлюємо необхідність контролю з боку держави за інституцією приватних виконавців. Але такий контроль має бути прозорим. Наразі приватні виконавці, коли вони йдуть на засідання Дисциплінарної комісії, то не розуміють, яке покарання до них застосують і чи взагалі їхні «проступки» є порушеннями. Діюча дисциплінарна практика Мін’юсту - непрозора. Але всі ці аспекти врегульовує законопроєкт 5660»,- відповів Віталій Чепурний.

Довелось Голові АПВУ також роз’яснювати народним депутатам, що серед громадян існує хибна асоціація діяльності колекторів з діяльністю приватних виконавців.

«На жаль, можу констатувати, що іноді приватних виконавців  громадяни продовжують плутати з колекторами. Приватні виконавці - не колектори! Наша діяльність – це діяльність для виконання «рішень іменем України» та рішень інших уповноважених органів. Ми не зацікавлені у розвитку колекторської діяльності, оскільки вважаємо, що потрібно розвивати легальну юстицію, якою і є інститут приватних виконавців», - заявив Віталій Чепурний.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Раді зареєстрували законопроект про виконавче провадження.

Також ми писали, якою буде дисциплінарна відповідальність приватних виконавців після прийняття нового закону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва