Стефанчук підписав Закон «Про медіацію»

18:10, 22 ноября 2021
Законом запроваджується та врегульовується статус медіатора — незалежної та неупередженої особи, за допомогою якої сторони можуть врегулювати конфлікт чи спір шляхом переговорів.
Стефанчук підписав Закон «Про медіацію»
Джерело фото: advgazeta
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав Закон України «Про медіацію». Про це повідомляє Секретаріат Голови Верховної Ради України.

«Найщиріші вітання всім, хто упродовж довгих років працював над створенням інституту медіації в Україні! Тільки-но підписав Закон України «Про медіацію». Це надзвичайно важливий документ, що дозволить вирішити свої суперечки, не звертаючись до суду», — написав Стефанчук.

За його словами, законом запроваджується та врегульовується статус медіатора — незалежної та неупередженої особи, за допомогою якої сторони можуть врегулювати конфлікт чи спір шляхом переговорів.

«У виграші всі! Адже впаде градус конфліктності в суспільстві. Навантаження на суди буде знижено, витрати бізнесу й держави на судочинство — зменшено, а тривалість розгляду спорів і конфліктів — скорочено. Менше конфліктів — більше компромісів», — зазначив Голова Парламенту України.

Також «Судово-юридична газета» розповіла, як відбуватиметься регулювання роботи медіаторів згідно з ухваленим законопроектом.

Додамо, що ми писали про зміни у навчанні медіаторів, який передбачає ухвалений Закон «Про медіацію».  

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде