Українці отримають доступ до високошвидкісного мобільного інтернету: що змінила Рада

14:28, 17 февраля 2022
Рада прийняла закон, яким спрощено процедуру отримання мобільними операторами права на користування земельними ділянками для розміщення технічних засобів електронних комунікацій для надання 95% населення України доступу до мобільного високошвидкісного інтернету.
Українці отримають доступ до високошвидкісного мобільного інтернету: що змінила Рада
Джерело фото: cryptoworld.su
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення зміни до розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо спрощення розміщення технічних засобів електронних комунікацій», передає пресслужба парламенту.

Законом спрощено процедуру отримання мобільними операторами права на користування земельними ділянками для розміщення технічних засобів електронних комунікацій для надання 95% населення України доступу до мобільного високошвидкісного інтернету, опосередкованого стимулювання екотуризму, рекреації, туризму.

Законом передбачено встановити до 1 січня 2026 року спрощену процедуру надання в користування земельних ділянок площею до 0,05 гектара для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування базових станцій мобільного зв’язку, інших технічних засобів та/або споруд електронних комунікацій (крім лінійних) електронних комунікаційних мереж на землях державної або комунальної власності, розташованих в межах сіл і селищ та за межами населених пунктів.

Спрощення не поширюватиметься у випадках надання вказаних земельних ділянок за рахунок особливо цінних земель, які визначено частиною першою статті 150 Земельного кодексу, зокрема й земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення і земель історико-культурного призначення, а також земель, віднесених до категорії земель оздоровчого призначення, рекреаційного призначення, лісогосподарського призначення, та земель у межах зелених зон населених пунктів, внутрішньоквартальних територій (територій міжрайонного озеленення, елементів благоустрою, спортивних майданчиків, майданчиків відпочинку та соціального обслуговування населення).

Законом заборонено зміни цільового призначення наданих в користування земельних ділянок, у разі недодержання якої припинення права користування ними здійснюватиметься у судовому порядку.

Проект Закону зареєстровано за № 5811.

Раніше ми писали, Рада прийняла за основу проект про врегулювання містобудівної діяльності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber  та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва