Незаконний перетин державного кордону: на Одещині суд ухвалив вирок

16:47, 28 марта 2019
Рішення приймав Роздільнянський районний суд Одеської області.
Незаконний перетин державного кордону: на Одещині суд ухвалив вирок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 27 березня Роздільнянський районний суд Одеської області визнав винним громадянина К. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 332-2 Кримінального кодексу України, кваліфікованого як перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави, або особою, якій заборонено в’їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України, або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів, або за документами, що містять недостовірні відомості, та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки. Про це передає прес-служба суду.

«На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнити громадянина К. від відбування призначеного покарання, якщо він протягом 1 (одного) року іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки, передбачені п. 1 та 2 ч. 1 ст. 76 Кримінального кодексу України», — йдеться у повідомленні суду.

Також зазначається, рішенням ДМС України у Волинській області від 10 травня 2018 року громадянину К. заборонено в’їзд на територію України строком на п’ять років, та його видворено з України до Республіки Молдова з проставленням штампу в паспорті про заборону в’їзду.

«11 грудня 2018 року громадянин К., завідомо знаючи, що йому заборонено в’їзд на територію України, на ділянці ВПС «Степанівка» Білгород-Дністровського прикордонного загону Державної прикордонної служби України, поза пунктом пропуску, без відповідного дозволу компетентних органів України, пересуваючись пішки, перетнув державний кордон України та потрапив на територію Роздільнянського району Одеської області. Надалі він був виявлений співробітниками органів охорони державного кордону, а його протиправний рух територією України було припинено. Звертаємо увагу, що вирок суду ще не набрав законної сили»,  — додали у суді.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Львівській області спіймали наркоторговця, який постачав великі партії героїну, кокаїну та екстазі з Європи.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки