Фонд соцстрахування профінансував 2,3 млн днів догляду за хворими дітьми

17:26, 4 ноября 2019
Середньоденний розмір допомоги від Фонду цього року на 25,6% більше, ніж минулого.
Фонд соцстрахування профінансував 2,3 млн днів догляду за хворими дітьми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Впродовж січня-вересня 2019 року Фонд соціального страхування України профінансував надання допомоги у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності по догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі за хворими дітьми до 14 років, на суму 575,5 млн гривень. Це на 9,7% більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Про це повідомляється на сайті Фонду.

«Загалом Фонд профінансував 2 265 980 днів перебування застрахованих осіб на лікарняному по догляду за хворими членами родини. Середньоденний розмір допомоги від Фонду склав 254,07 грн, що на 25,6% більше, ніж у минулому році», — йдеться у повідомленні.

Фінансування здійснюється починаючи з першого дня догляду за хворим членом сім’ї. Розмір допомоги обчислюється на загальних підставах і складає від 50% середньої заробітної плати застрахованої особи (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж — понад 8 років або за наявності пільг).

Надання допомоги з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше двох тижнів.

У разі стаціонарного лікування — за весь час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною. Допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, — не більш ніж за сім календарних днів.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, скільки Мінфін виділив коштів на охорону здоров’я в 2020 році.

Крім того, ми писали, що уряд суттєво підвищує виплати малозабезпеченим сім’ям.

Також відомо, що особам з інвалідністю з дитинства підвищать надбавки на догляд.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва