Українцям повернуть доступ до головних каналів країни

17:56, 28 февраля 2020
Медіагрупи запустять незакодовані супутникові версії своїх загальнонаціональних телеканалів, що зробить телебачення знову доступним.
Українцям повернуть доступ до головних каналів країни
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні до 16 березня розблокують основні українські телеканали. Про це повідомляє Офіс Президента по результатам зустрічі Володимира Зеленського з керівництвом провідних українських медіагруп.

Так, було вирішено до 16 березня 2020 року забезпечити запуск незакодованих супутникових міжнародних версій загальнонаціональних телеканалів і таким чином знову зробити телебачення доступним для українських громадян. Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента.

«Ми дуже хочемо, щоб це справді була міжнародна версія. Ми вас дуже просимо, щоб це була виважена міжнародна версія і з пріоритетним контентом», – наголосив він.

Зокрема, провайдер ефірного цифрового телебачення «ЗЕОНБУД» до 4 березня 2020 року змінить модуляцію сигналу. Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення.

Також «ЗЕОНБУД» до 1 травня 2020 року має забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України, відповідно до раніше взятих зобов’язань. Крім того, оператор повинен модернізувати наявні антенно-фідерні системи для всіх прикордонних територій.

Крім того, оператори супутникового мовлення Xtra TV та Viasat мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення. Таким чином ці громадяни отримають можливість переглядати закодовані телеканали.

Учасники зустрічі домовилися залучити РНБО для координації зусиль з медіагрупами щодо боротьби з порушеннями авторського права.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що 28 січня 23 канали України припинили мовлення у вільному доступі. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва