Пенсійне забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих: що потрібно знати

12:14, 26 апреля 2021
Українцям потрібно звернути увагу на важливі аспекти.
Пенсійне забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих: що потрібно знати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад розповіла про пенсійне забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих. Інформацію вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

«Особам, які працювали або проживали на територіях радіоактивного забруднення, пенсії надаються зі зменшенням пенсійного віку, встановленого ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за наявності відповідного страхового стажу, зменшеного на кількість років зменшення пенсійного віку, але не менше 15 років страхового стажу:

- учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які працювали у зоні відчуження з моменту аварії до липня 1986 р. незалежно від кількості робочих днів, а з 01.07.1986 р. по 31.12.1986 р. — не менше 5 календарних днів, мають право на пенсію за віком зі зниженням пенсійного віку на 10 років;

- які працювали в зоні відчуження у 1987 р. не менше 14 календарних днів, мають право на пенсію за віком зі зниженням пенсійного віку на 8 років;

- які працювали у зоні відчуження з 01.07.1986 р. по 31.12.1986р. від 1 до 5 календарних днів, у 1987 р. – від 10 до 14 календарних днів, у 1988 р. – не менше 30 календарних днів; на діючих пунктах санітарної обробки населення і дезактивації техніки не менше 14 календарних днів у 1986 р. мають право на пенсію за віком зі зниженням пенсійного віку на 5 років», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, якою буде пенсія українців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду