СБУ та ДБР отримали заяву на голову Конституційного Суду України Станіслава Шевчука

16:11, 8 мая 2019
ГО звернулася до правоохоронних органів щодо голови КСУ та його радників.
СБУ та ДБР отримали заяву на голову Конституційного Суду України Станіслава Шевчука
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Громадська організація «Національний Інтерес України» звернулася в СБУ і ДБР з проханням розібратися і в разі підтвердження фактів притягти до відповідальності голову Конституційного Суду України Станіслава Шевчука.

«На думку ГО «Національний інтерес України», є достатні підстави вважати, що голова Конституційного Суду України Шевчук С. В. протиправно, тобто всупереч положенням ст. 19 Конституції України напередодні виборів Президента України таємно призначав у якості «позаштатних радників голови Суду на громадських засадах» ряд суперечливих осіб. Йдеться про Синянського А., якого пов'язують з «неформальним послом Росії в Україні» В. Медведчуком, Лабоженко Д., Чужмира М., Арвеладзе Г. і Нев'ядомського Д., які могли мати доступ у приміщення Конституційного Суду України, могли чинити тиск разом з Шевчуком С. В. на суддів Конституційного Суду України, про який вже писали ряд ЗМІ, і головне  могли мати доступ, без спецдозволу, до інформації Конституційного Суду України з грифом «секретно», яку мали можливість передавати далі третім особам.

Такі дії голови Конституційного Суду України Шевчука можуть підпадати під ряд серйозних статей КК України: 111 (державна зрада), 114 (шпигунство), 364 (зловживання владою або службовим становищем), 366 (службова підробка), 369-2 (зловживання впливом), 376 (втручання в діяльність судових органів)»,  повідомляє ГО в листі на адресу ЗМІ.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що голові Конституційного суду України Станіславу Шевчуку Сполучені Штати Америки відмовили у відкритті візи. Як повідомляється, Шевчук позбувся американської візи через скасування статті про незаконне збагачення.

Крім того, Шевчук виклав окрему думку щодо рішення за статтею про незаконне збагачення.

Також ми писали, що троє суддів Конституційного Суду України виступили за відставку Шевчука з посади голови КСУ.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей