Директор ДБР: високі результати мають підкріплюватися високими зарплатами

08:05, 27 мая 2019
Очільник Державного бюро розслідувань вважає гідне фінансове забезпечення своїх працівників основним антикорупційним запобіжником.
Директор ДБР: високі результати мають підкріплюватися високими зарплатами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Незважаючи на ухвалення українським парламентом змін до деяких законів України, що дозволяють удосконалити подальшу діяльність Державного бюро розслідувань (Закон України №2720-VIII від 16 травня 2019 року), рівень матеріально-фінансового забезпечення відомства продовжує непокоїти його керівника. Про це Роман Труба розповів на засіданні парламентсько–громадської платформи з реформування сектору цивільної безпеки в Україні, які регулярно проводить Консультативна місія Європейського союзу (EUAM).

За словами директора ДБР, і досі не вирішене питання з розміщенням центрального апарату відомства. Вже протягом року співробітникам головного офісу ДБР доводиться перебувати у тимчасовому приміщенні, яке не пристосоване для завдань сучасного правоохоронного органу. Так само до кінця не вирішені питання зі створенням робочих місць для кожного працівника, продовжують існувати проблеми з транспортними засобами. «Нам вдалося тільки для слідчих створити хоч якісь умови для виконання ними своєї роботи на початковому етапі», — розповів Р. Труба. 

Керівник ДБР сподівається перевести у практичну площину надані згаданими законодавчими змінами більш широкі можливості щодо співпраці з міжнародними партнерами. Йдеться, зокрема, про можливість самостійного укладення відомством міжнародних договорів і отримання міжнародної допомоги.

Також законодавчі зміни, як вважає директор ДБР, надають йому можливість ставити питання про збільшення заробітних плат для усіх співробітників Бюро. «Для прикладу, директор і заступники директора ДБР отримують зарплату від 50 до 60 тисяч гривень на місяць. У той же час, місячна оплата праці керівників інших новостворених правоохоронних органів становить 150–200 тисяч гривень. Тому питання підвищення зарплат я буду піднімати у Верховній Раді і буду переконувати народних депутатів в необхідності цього»,  заявив керівник ДБР. Він переконаний, що гідне фінансове забезпечення працівників Бюро є основним антикорупційним запобіжником. Але спочатку всі зусилля відомства будуть спрямовані на досягнення вагомих результатів у боротьбі зі злочинністю, щоб було чим аргументувати підвищення статків.

Сьогодні ДБР веде досудове розслідування у понад 11 тисяч кримінальних проваджень. Із них скеровано до суду понад 1150 обвинувальних актів, а в 115 кримінальних справах суди вже винесли обвинувальні вироки. Директор ДБР вважає, що наведені цифри свідчать про ефективність роботи його відомства.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва