В підозрах суддям ОАСК залишилося 5% від того, що озвучили Горбатюк та Ситник, — адвокат Павла Вовка

17:40, 2 августа 2019
Немає жодних звинувачень у шахрайстві, отриманні неправомірної вигоди, у скоєнні тяжких злочинів, зазначив адвокат голови ОАСК Павла Вовка.
В підозрах суддям ОАСК залишилося 5% від того, що озвучили Горбатюк та Ситник, — адвокат Павла Вовка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, сьогодні до Генпрокуратури для вручення підозри прибули судді Окружного адміністративного суду міста Києва.

Біля 17:20 з приміщення вийшов адвокат Павла Вовка Михайло Ілляшев.

«Дійсно, отримана підозра. Генпрокуратура багато говорила в ЗМІ. Але в сухому залишку в документі залишилось 5% від того, що говорилося. І в цих 5% небагато процесуальних перспектив. Процесуальні перспективи відсутні. Ми просто витратили чотири години свого часу, щоб хтось продовжував займатися самопіаром», — сказав адвокат Павла Вовка.

За його словами, будь-які дані з підозри не можна розголошувати — такі вимоги поставила Генпрокуратура перед адвокатами та підозрюваними.

«В повістці, опублікованій у фейсбуці прес-секретарем ГПУ, було перелічено багато «страшних» статей КК. Але врешті в ній залишилось біля 5%. Немає жодних звинувачень у шахрайстві, отриманні неправомірної вигоди, у скоєнні тяжких злочинів», — додав він.

Михайло Ілляшев також прокоментував оприлюднення Сергієм Горбатюком та Артемом Ситником «плівок» з начебто розмовами суддів.

«Будь-які дані НСРД становлять державну таємницю. Тому їх розголошення можливо лише після проходження певної процедури. Якщо ця процедура не дотримана, то опубліковані дані НСРД втрачають відразу силу доказу у кримінальному провадженні. Тому їх розголошення фактично означає, що їх не будуть використовувати у кримінальному провадженні», — зазначив адвокат.

Нагадаємо, раніше заступник голови Окружного адміністративного суду Києва Євген Аблов заявив журналістам, що буде оскаржувати пред’явлення підзори.

Так звані «плівки» з розмовами, за його словами, були змонтовані. Також він зазначив, що такі дії можуть бути банальною помстою за рішення проти влади. Нагадаємо, що саме Євген Аблов прийняв рішення проти Кабінету міністрів про незаконність високих тарифів на газ для населення.

Окрім того, він нагадав, що не міг ухвалювати будь-яких судових рішень, адже Вища рада правосуддя відсторонила його від здійснення правосуддя.

Він зауважив, що наступного вівторка, 6 серпня, його викликали до УСР ГПУ (управління Горбатюка).

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області