Парубій назвав рейдерством втручання СБУ і ДБР у роботу Апарату Верховної Ради

12:05, 27 августа 2019
23 серпня під час тестування сенсорної кнопки у приміщенні Ради комп’ютерний центр заблокували 12 представників СБУ і ДБР.
Парубій назвав рейдерством втручання СБУ і ДБР у роботу Апарату Верховної Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час брифінгу 27 серпня голова Верховної Ради Андрій Парубій розповів про інцидент із впровадженням сенсорної клавіші у залі парламенту. За словами Парубія, Апарат ВР провів роботу по встановленню сенсорних клавіш. 23 серпня планували протестувати 450 клавіш. За 10 хвилин до того, як мало початися тестування, без запрошення і попередження зайшли 12 працівників СБУ і ДБР та заблокували роботу комп’ютерного центру.

«Це є грубим втручанням у роботу найвищого законодавчого органу, — зазначив Андрій Парубій. — Це є рейдерський підхід нової влади», — підкреслив він.

Сьогодні о 8-й ранку силовики знову війшли у приміщенні ВР і заблокували роботу апарату.

«Обіцянки партії «Слуга народу» прямо протилежні діям нової влади», — наголосив Андрій Парубій.

Також спікер Ради 8-го скликання пояснив, що наразі кнопки працюють, проте чи будуть вони використовуватися новими депутатами, він не знає.

Співробітники СБУ працюють у сесійній залі.

Руслан Стефанчук зазначив, що він тільки вранці дізнався про перебування у приміщенні парламенту представників ДБР і СБУ. «Про те, що говорив Андрій Парубій, я знати не можу, — зазначив він. — У нас є побоювання, що перша сесія може бути заблокована з технічних та юридичних підстав. Ми будемо голосувати у перший день роботи, так як і прописано в регламенті», — поділився новообраний народний депутат.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що однією з перших законодавчих ініціатив буде введення кримінальної відповідальності народних депутатів за кнопкодавство.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва