«Слуги народу» пропонують шляхи покращення роботи прикордонної служби

11:21, 25 сентября 2019
Новим законопроектом передбачено здійснення оперативно-розшукової діяльності підрозділами забезпечення власної безпеки.
«Слуги народу» пропонують шляхи покращення роботи прикордонної служби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 вересня група народних депутатів (Бакумов О. С.,Чорний Д. С., Здебський Ю.В. та ін.) подала на розгляд до Верховної Ради досить проект закону 2165  про внесення змін до Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність" щодо вдосконалення діяльності Державної прикордонної служби України.

Як зазначають автори, контрабанда та нелегальна міграція створюють постійні ризики та загрози національній безпеці України. У зв'язку з цим, є нагальна потреба організації ефективної протидії цим викликам шляхом внесення змін до законодавчих актів України щодо здійснення оперативно-розшукової діяльності Державною прикордонною службою України.

Станом на сьогодні, оперативно-розшукові підрозділи діють лише у складі Адміністрації Державної прикордонної служби України та її регіональних управлінь, а в органах Державної прикордонної служби України, які безпосередньо виконують завдання з охорони державного кордону, такі підрозділи відсутні.

Враховуючи те, що органи Державної прикордонної служби України не мають у своєму штаті оперативно-розшукових підрозділів, вони охороняють  ввірену їм ділянку державного кордону України без врахування сил та засобів оперативно-розшукових підрозділів. Зазначене суттєво погіршує спроможність Державної прикордонної служби України адекватно реагувати на криміногенну обстановку у прикордонні, протидіяти кримінальним правопорушенням, що вчиняються на державному кордоні.

Законопроектом передбачені зміни до абзацу шостого частини першої статті 5 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність», якими вдосконалюється діяльність Державної прикордонної служби України у частині здійснення оперативно-розшукової діяльності підрозділами забезпечення власної безпеки, забезпечення внутрішньої безпеки, оперативного документування, оперативно-розшуковими тощо.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета»  повідомляла, що голову САП будуть обирати виключно міжнародні експерти.

Також ми писали, що «Прозорро.Продажі» готові до продажу майна банкрутів та землі.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду