Комітет ВР підтримав норму про декларації помічників суддів

13:57, 30 сентября 2019
«Помічники суддів дуже часто бувають задіяні в корупційних схемах», — Анастасія Красносільська.
Комітет ВР підтримав норму про декларації помічників суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народні депутати під час засідання Комітету з питань антикорупційної політики Верховної Ради України 30 вересня розглядають проекти закону №1029 та №1010 до другого читання.

Зокрема, у законопроекті 1029 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції враховано правки, якими стаття 250 Кодексу про адмінінстративні правопорушення залишається без змін.

Дискусію серед народних депутатів викликала правка щодо фінансування політичних партій. Так, народний депутат Ярослав Юрчишин зазначив, що цей механізм потребує не скорочення, а зміни, адже для невеликих партій таке фінансування є дуже важливим.

Голова комітету Анастасія Красносільська підкреслила, що кошти, які щорічно витрачаються на фінансування непарламентських політичних партій, можна було б витратити на лікування українців. Народні депутати у комітеті не дійшли згоди та не змогли ухвалити рішення з цього питання, залишивши його на розгляд парламентарів у сесійній залі.

Також депутати залишили норму, яка передбачає визнання членами сім’ї будь-яких осіб, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки із суб'єктом, зазначеним у частині першій статті 3 цього закону (крім осіб, взаємні права та обов'язки яких не мають характеру сімейних), у тому числі осіб, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі. Таким чином, як підкреслили під час засідання комітету нардепи, це передбачає декларування й осіб, які проживають в одностатевому цивільному шлюбі.

Щодо подання декларацій працівниками патронатної служби, то з цього питання депутати теж не могли дійти згоди. Була залишена редакція, відповідно до якої працівники патронатної служби, окрім тих хто працює на добровільних засадах, а також помічники суддів, мають подавати декларації.

«Помічники суддів, як і помічники народних депутатів, дуже часто бувають задіяні в корупційних схемах», — заявила Анастасія Красносільська.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва