Народні депутати планують змінити процедуру отримання прав: законопроект №2201

16:00, 18 октября 2019
Після самостійного опанування теорії особа може скласти іспит в територіальних органах МВС.
Народні депутати планують змінити процедуру отримання прав: законопроект №2201
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді народні депутати Володимир Ватрас, Юрій Заславський, Ігор Фріс та інші зареєстрували законопроект №2201 «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо створення належних умов для реалізації права громадян на допуск до складання іспиту, керування транспортними засобами та підвищення рівня підготовки водіїв».

У законопроекті пропонується надати можливість деяким категоріям осіб після самостійного опанування теоретичної частини складати іспити в територіальних органах з надання сервісних послуг МВС України.

Як зазначають автори, головна мета законопроекту — це створення належних умов для реалізації права громадян на самостійне вивчення правил дорожнього руху, допуск до складання іспиту керування транспортним засобом та підвищення рівня підготовки водіїв шляхом усунення протиріч із вимогами Правил дорожнього руху, які передбачають навчання водінню лише за умов знання Правил дорожнього руху.

Зокрема, у проекті закону вносяться зміни до ст. 15 Закону України «Про дорожній рух» а саме: «Кожний громадянин, який досяг визначеного цим Законом віку, не має медичних протипоказань та пройшов повний курс навчання за відповідними програмами (допускається  самопідготовка  водіїв  окремих категорій  транспортних  засобів), може в установленому порядку отримати право на керування транспортними засобами відповідної категорії».

Також громадянин України забов’язаний пройти медичний огляд та успішно скласти теоретичний і практичний іспити: «Особа, яка бажає отримати право на керування транспортними засобами відповідної категорії чи типу, зобов'язана пройти медичний огляд, підготовку, самопідготовку або перепідготовку відповідно до типової навчальної програми, успішно скласти теоретичний і практичний іспити.

Особа, що пройшла самопідготовку, допускається до складання теоретичного іспиту в порядку, передбаченому частиною восьмою статті 15 цього Закону. Порядок підготовки, самопідготовки або перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів визначається Кабінетом Міністрів України».

Окрім цього особа, яка пройшла самопідготовку та не склала теоретичний іспит, допускається до повторного складання іспиту не раніше ніж через 3 місяця з моменту складання попереднього іспиту.

Також ми писали про маркування алкогольних напоїв за допомогою QR-кодів: законопроект №2243.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва