Довіра до суду та судова реформа: відбувся діалог між зацікавленими сторонами

11:35, 31 октября 2019
Відбувся діалог за участі представників Верховного Суду, Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, ВККС та Національної школи суддів України.
Довіра до суду та судова реформа: відбувся діалог між зацікавленими сторонами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 жовтня 2019 року Аспен Інститут Київ спільно з Проектом Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» провів круглий стіл «Довіра до суду та судова реформа: діалог між заінтересованими сторонами».

Участь у заході взяли представники Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, Верховного Суду, Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, Торгово-промислової палати України, громадських та міжнародних організацій, медіа та наукового середовища.

У вітальній промові Олена Литвиненко, заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні, наголосила на необхідності дотримання стандартів Ради Європи при проведенні судової реформи та актуальних законодавчих змін, а виконавча директорка Аспен Інституту Київ Юлія Тичківська — на важливості діалогу як ефективного інструменту для взаємодії представників різних зацікавлених сторін при проведенні реформ, зокрема судової реформи.

Керівник проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» Ілля Черногоренко представив результати досліджень Ради Європи щодо рівня довіри до суду та оцінки судової реформи в Україні.

Говорячи про підвищення рівня довіри до судової влади, учасники круглого столу звертали увагу на ключові напрями подальшого удосконалення у цій сфері, зокрема:

  • законодавство, на основі якого ухвалюються судові рішення;
  • професійну підготовку та кадрове забезпечення судового корпусу;
  • доступність правосуддя та відкритість судової влади;
  • висвітлення роботи органів судової влади в медіа;
  • якість правничої освіти.

Круглий стіл був проведений у форматі off the record, за модерації Тараса Шевченка, директора Центру демократії та верховенства права.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва