Мінцифри підписало меморандум з криптовалютною біржею

10:22, 7 ноября 2019
Уряд планує легалізувати криптовалюту та розробляє законопроекти про віртуальні активи.
Мінцифри підписало меморандум з криптовалютною біржею
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В України уже наступного року можуть дозволити офіційно працювати з криптовалютами. Міністерство цифрової трансформації України (Мінцифри) та Binance (криптовалютна біржа) підписали меморандум про співпрацю з метою визначення потенційного правового статусу віртуальних активів і валют в Україні.

Згідно з домовленостями Binance відкриває в Україні власну компанію, а Мінцифри наразі допомагає їй у відкритті банківських рахунків в українських банках.

Окрім того, Мінцифри разом з МФО Blockchain4Ukraine та представниками ринку розробляє законопроекти та регуляторні умови, що сприятимуть ефективній роботі криптокомпаній в Україні.

Стосовно цього міністерство пояснює наступне :

 - те, що Binance зайшла в Україну, стане сигналом для інших гравців криповалютного ринку, що Україна створює сприятливі легальні умови для ведення криптобізнесу. Урядовці очікують, що інші великі криптовалютні компанії теж офіційно розпочнуть бізнес в Україні;

- обіг біржи Binance — 1 млрд доларів на день. І частина цих грошей працюватиме на розвиток України (зокрема, у вигляді податків);

- Binance є джерелом цінного досвіду. А це дуже важливо на стадії становлення ринку.

Мінцифри сподівається, що в Україні склалася ситуація, коли виконавча, законодавча влада та ринок порозумілися у питанні регулювання ринку віртуальних активів.

У планах Мінцифри уже до кінця цього року разом із депутатами та представниками комерційних компаній закінчити роботу над відповідними законопроектами та внести їх у парламент.

Binance — одна з найбільших у світі екосистем, що працює з технологією blockchain та криптовалютами. Вона складається з Binance Exchange (провідний світовий обмін криптовалют), Labs (ринок венчурного капіталу та інкубатор), Launchpad (платформа продажу токенів), Academy (навчальний портал), Research (аналіз ринку), Charity Foundation (благодійна неприбуткова платформа для підтримки сталого розвитку) і Trust Wallet (офіційний браузер Binance з багатомонетним гаманцем та dApps), а також Binance Chain, blockchain — системне забезпечення, розроблене Binance та громадою.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про те, які злочини здійснюються за допомогою програмного забезпечення.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді