В Україні можуть заборонити хутрові ферми

15:52, 7 ноября 2019
Депутат від «Слуги народу» пропонує повністю заборонити розведення хутрових тварин вже до 2025 року.
В Україні можуть заборонити хутрові ферми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

31 жовтня народний депутат від фракції «Слуга народу» Сергій Литвиненко подав законопроект №2360 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання хутрового виробництва в Україні.

За словами автора, значну екологічну проблему для України становить функціонування численних тваринницьких комплексів для вирощування хутрових тварин, що справляє негативний вплив як на стан якості навколишнього середовища, так і на стан здоров’я громадян. Особливо значною є шкода, якої промислові ферми завдають водним об’єктам, якщо вони розташовані поблизу.

Метою ухвалення закону є вдосконалення правового регулювання здійснення хутрового виробництва в Україні.

Проект закону передбачає вдосконалення норм, які регулюють здійснення підприємницької діяльності з розведення, вирощування, утримання хутрових тварин з метою виробництва хутра.

Зокрема, проектом пропонується віднести підприємницьку діяльність з розведення, вирощування, утримання хутрових тварин до видів діяльності, що підлягають ліцензуванню, шляхом доповнення новим пунктом статті 7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності».

Проектом надається визначення хутрових тварин, якими пропонується визнавати кролів та будь-яких непродуктивних тварин, які розводяться, вирощуються, утримуються з метою виробництва хутра та не призначені для споживання людиною.

Водночас передбачається встановлення з 1 січня 2025 року заборони на здійснення підприємницької діяльності з розведення, вирощування та утримання хутрових тварин, а також введення кримінальної відповідальності за здійснення відповідної діяльності.

Крім того, метою є забезпечення належного врегулювання перехідного періоду, що триватиме до 1 січня 2025 року, та розширення загальних правил утримання тварин, що виключають жорстокість і повинні задовольняти їх природні потреби в активності.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Валентина Данішевська зробила заяву щодо нового етапу судової реформи.

Також ми повідомляли , що Зеленський змінив склад Комісії з питань правової реформи.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді