Як змінився президентський законопроект 2314 щодо ЦПК, ГПК та КАСУ: ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ

15:07, 3 декабря 2019
Порівняльна таблиця до доопрацьованого за участі суддів законопроекту Президента №2314 про зміни до процесуальних кодексів.
Як змінився президентський законопроект 2314 щодо ЦПК, ГПК та КАСУ: ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вже після рекомендування до прийняття Верховною Радою за основу законопроект Президента Володимира Зеленського №2314 про зміни до Цивільного процесуального, Господарського процесуального та Кодексу адміністративного судочинства щодо удосконалення порядку розгляду судових справ було доопрацьовано.

Про це було повідомлено 27 листопада на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правової політики.

Так, 8 листопада відбулася робоча зустріч з представниками касаційних судів у складі Верховного Суду та апеляційних судів всіх юрисдикцій. На ній були обговорені проблемні питання, які можуть виникнути у зв’язку з прийняттям законопроекту №2314 у тому вигляді, в якому він був запропонований.

«Протягом тижня ці пропозиції надходили від майже всіх судів, що взяли участь в обговоренні, їх була дуже велика кількість. І в зв’язку з тим, що рішення Комітету не було реалізовано, у парламенті не дійшла черга до даного законопроекту, і у нас виникла можливість доопрацювати його», — розповів голова підкомітету Михайло Новіков.

У зв’язку з надходженням застережень від суддів та членів Комітету щодо процедури розгляду законопроекту ця проблема була доопрацьована з юридичним управлінням. Потім були проведені робочі зустрічі з суддями трьох юрисдикцій, і законопроект обговорювався постатейно з урахуванням всіх пропозицій, які надійшли.

Про ключові зміни у доопрацьованому документі на засіданні Комітету розповів суддя Господарського суду Києва, член Комісії з питань правової реформи при Президенті Роман Бойко. 

У розпорядженні «Судово-юридичної газети» опинилася порівняльна таблиця поправок.

У цій таблиці перша колонка відповідає чинній редакції кодексу, друга демонструє редакцію №1, третя — редакцію №2 після доопрацювання за участі суддівської спільноти.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки