Визначена дата готовності законопроекту про обіг земель до другого читання

16:30, 21 декабря 2019
Комітет ВР з питань аграрної та земельної політики розглядатиме отримані правки навіть на новорічні та різдвяні свята.
Визначена дата готовності законопроекту про обіг земель до другого читання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На подальшу підготовку законопроекту №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» до другого читання Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики визначив 10 засідань. Про це «Судово-юридичній газеті» повідомив голова Комітету Микола Сольський.

За його словами, починаючи з 26 грудня 2019 року і, орієнтовно, до 10 січня 2020 року в усі робочі та частину святкових днів Комітет планує проводити засідання, на яких розглядатиме правки, внесені до законопроекту після 13 листопада, коли Верховна Рада ухвалила рішення взяти його за основу.

«Спробуємо вкластися в цей термін», — зазначив парламентарій.

Як відомо, до Комітету надійшло понад 4,5 тисячі правок. З них чималу кількість становить так званий «законодавчий спам» — ідентичні за текстом або за змістом правки, які подаються противниками ухвалення законопроекту лише з метою затягування розгляду і, відповідно, збільшення можливостей для його зриву.

«Якісь правки вдалося об’єднати. Деякі депутати не читають те, що вони подають, а їх помічники не створюють собі клопоту, щоб хоча б попереставляти місцями слова, і плодять сотні правок, однакових за текстом. Або відмінності полягають лише в тому, що замість сполучника «і» стоїть сполучник «та». Автори таких правок визначатимуть між собою, хто по них один доповідатиме. Ми ж справимось із цим потоком у будь-якому разі», — запевнив Микола Сольський.

Він також поінформував про позицію Комітету стосовно найдискусійнішої цифри, що міститься в законопроекті. Йдеться про найбільший обсяг концентрації земель сільськогосподарського призначення в одних руках, який буде дозволено.

«Є багато пропозицій до 10 тисяч гектарів. Але, незважаючи на цифру, яку рекомендуватиме Комітет, всі інші цифри, які не будуть підтримані, за бажанням авторів також будуть виноситися на голосування у сесійній залі парламенту», — сказав голова Комітету з питань аграрної та земельної політики.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси