У Верховній Раді взялися за злодіїв в законі, відео

15:57, 15 января 2020
Член Комітету з питань правоохоронної діяльності Максим Бужанський розповів деталі законопроекту, який покликаний боротися з організованими злочинними угрупованнями.
У Верховній Раді взялися за злодіїв в законі, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Верховної Ради України внесено законопроект №2513 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою».

Законопроект спирається на досвід Грузії, Вірменії та Італії у боротьбі зі злодіями в законі.

Серед іншого, законопроектом пропонується доповнити статті Кримінального кодексу у питанні визначення поняття «злодій у законі», встановлення правила кваліфікації діянь, вчинених особою у складі або в інтересах злочинної організації чи злочинної спільноти, виконання спеціального завдання з попередження чи розкриття злочинної діяльності злочинної спільноти тощо.

Член комітету з питань правоохоронної діяльності Максим Бужанський бачить ризики, які несе даний законопроект.

На його думку, розмитими є визначення «злодій у законі» і факт доведення належності до такої групи осіб. Депутат також вказує на ту обставину, що в законопроекті не продумано, як боротися з тими, хто займе місце злодіїв в законі.

Більш докладно дивіться у сюжеті «Право ТВ».

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді