Уряд направив у Раду законопроект про засади адміністративно-територіального устрою України

16:58, 27 января 2020
У проекті закону не визначається перелік адміністративно-територіальних одиниць.
Уряд направив у Раду законопроект про засади адміністративно-територіального устрою України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді України зареєстрований проект закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України» №2804.

Законопроект поданий Кабінетом Міністрів України, його ініціатором є Мінрегіон. Головним комітетом визначений Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Цей законопроект — лише один із пакету нормативно-правових актів, які стосуються децентралізації. Він визначає основні засади адміністративно-територіального устрою України, порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць і населених пунктів.

Мінрегіон запевняє, що ухвалення відповідного закону дасть змогу вирішити низку застарілих проблем. Наприклад, визначити, нарешті, що таке «адміністративно-територіальна одиниця».

Також буде усунута неузгодженість окремих норм Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та законодавства щодо порядку вирішення питань адміністративно-територіального устрою. Адже в Україні досі чинний Указ Президії Верховної Ради Української PCP «Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української PCP» від 12 березня 1981 року.

Проектом закону не визначається адміністративно-територіальний устрій (перелік адміністративно-територіальних одиниць) України, що повинно бути врегульовано Законом України «Про адміністративно-територіальний устрій».

Тексту законопроекту ще немає на сайті Верховної Ради, проте його ключові положення стають зрозумілими з презентації Мінрегіону.

Раніше Комітет ВР рекомендував до другого читання законопроект про зміну назв окремих судів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді