Депутати підтримали законопроект про збільшення прожиткового мінімуму

17:50, 20 февраля 2020
Законопроект удосконалює підходи визначення розмірів заробітної плати.
Депутати підтримали законопроект про збільшення прожиткового мінімуму
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

19 лютого у Верховній Раді відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. На ньому народні обранці, зокрема, розглянули законопроект № 2720 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для підвищення прожиткового мінімуму», ініціатором внесення якого є Кабінет міністрів України.

Зокрема, народні обранці на основі доповіді міністра соціальної політики Юлії Соколовської підтримали доцільність включення до порядку денного сесії законопроекту № 2720.

Метою даного законопроекту є удосконалення підходів визначення розмірів заробітної плати, зокрема визначення мінімальної заробітної плати та мінімального посадового окладу, а також урегулювання питань плати за надання адміністративних послуг, запровадження розміру штрафної ставки та розрахункової одиниці.

Законопроектом пропонується:

Для визначення штрафів та грошових стягнень за адміністративні, кримінальні та інші порушення передбачається застосовувати розрахункову одиницю, що затверджується законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

Пропонується встановити грошове стягнення за адміністративні правопорушення у вигляді штрафної ставки, яка становить 2% розрахункової одиниці.

Визначати розміри доплати за спеціальне звання та надбавки за ранг державного службовця, розміри виплат головам державних агентств і служб та їх заступників постановами Кабінету міністрів України.

Уряд має визначати і вартість послуг за державну реєстрацію, виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника, надання відомостей з Єдиного державного реєстру.

Розмір плати (адміністративного збору) регулярно переглядається з урахуванням економічного значення наданих послуг, зокрема необхідності покриття вартості їх надання.

Також депутати підтримали включення до порядку денного сесії проекту Закону про оплату праці в одномандатному виборчому окрузі № 210  (р.№ 2736, н.д. Приходько Б.).

Законопроектом пропонується визначити особливості оплати праці членів виборчих комісій одномандатного виборчого округу № 210 та осіб, які залучалися до роботи в цих комісіях, на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Зокрема, у пояснювальній записці до законопроекту вказано, що були численні порушення в оплаті праці людей, які працювали у виборчих комісіях під час останніх парламентських виборів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді два законопроекти стосовно прожиткового мінімуму.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва