Чи можна йти до магазину, якщо у вас коронавірус: рішення Кабміну

17:00, 1 апреля 2020
Міністерство цифрової трансформації до 5 квітня має розробити та впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу додержання самоізоляції та обсервації.
Чи можна йти до магазину, якщо у вас коронавірус: рішення Кабміну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд визначив, що особи з коронавірусом можуть відвідувати у невідкладних випадках місця торгівлі продуктами харчування та аптеки за умови використання засобів індивідуального захисту та дотримання відстані не менш як 1,5 метра.

Відповідна інформація випливає з рішення Уряду від 29 березня.

Які особи потребують самоізоляції

На сьогодні, відповідно до постанови КМУ №211, особи, які мали контакт з хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, або хворіють на зазначену хворобу та не потребують госпіталізації, є особами, що потребують самоізоляції.

Лікуючий лікар хворого на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, самостійно визначає строк самоізоляції хворого та осіб, які потребують самоізоляції внаслідок контакту з хворим, на підставі галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Особи, які потребують самоізоляції, зобов’язані утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають, відвідування громадських місць. Дозволяється відвідування у невідкладних випадках місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, виробами медичного призначення та закладів охорони здоров’я за умови використання засобів індивідуального захисту та дотримання відстані не менш як 1,5 метра.

Особи, що відвідували країни/регіони із місцевою передачею вірусу в громаді (крім водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з особою, хворою на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2), вважаються такими, що мали контакт з хворим на зазначену хворобу, і підлягають обов’язковій обсервації (ізоляції) протягом 14 днів після перетину державного кордону у спеціалізованих закладах, які визначаються Київською міською, обласними державними адміністраціями.

Відповідно, Уряд доручив обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити облаштування спеціалізованих закладів для організації обсервації (ізоляції), транспортування до них осіб, що потребують обсервації (ізоляції), медичне спостереження за ними.

Також за такими особами будуть вести електронне спостереження.

Міністерство цифрової трансформації до 5 квітня 2020 року має розробити та впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу додержання самоізоляції та/або обсервації.

Втім, як відомо, наразі КМУ планує знов змінити постанову №211 та посилити заходи боротьби з коронавірусом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду