Коли буде пік захворюваності на коронавірус в Україні: прогноз Віктора Ляшка

14:35, 12 апреля 2020
Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, коли чекати на пік коронавірусу в Україні.
Коли буде пік захворюваності на коронавірус в Україні: прогноз Віктора Ляшка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пік коронавірусної захворюваності може припасти на 17 квітня. Крім того, другу хвилю можна чекати вже у жовтні. Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю «Лівому берегу».

Так, на запитання, чи буде пік триматися на низьких показниках захворюваності серед українців, Віктор Ляшко зазначив наступне:

«Якщо ми будемо дотримуватися карантинних заходів, то так, на невисоких. Очікується, що він буде 17-го квітня. Але динаміка може бути різна. Це новий вид збудника, він може повести себе несподівано. Зараз ми накладаємо наш сценарій на той сценарій, який був в європейських країнах, і чітко бачимо, що завдяки тому, що ввели превентивні заходи, від 100 до 1000 випадків ми йшли більше днів, ніж, наприклад, Італія. Від 1000 до 10 000 теж ідемо повільніше, побачимо, як дійдем.

Нам всі кричать, що ми мало тестуємо. Ми не мало тестуємо, ми тестуємо всіх, кого потрібно тестувати. Але це на національному рівні ми так бачимо. Коли виїжджають колеги в регіони, то бачать, де порушуються наші алгоритми. Проте чарівний пендель врятує цей світ і Україну в тому числі»

Також, на питання, чи є друга хвиля захворюваності на коронавірус неминучою та чи після виходу України з карантину, вірус же одразу почне поширюватися активніше, він вказав:

«Не можу сказати. Але, думаю, до жовтня всі країни вже будуть підготовлені зовсім інакше. Чому я кажу про жовтень – на мою особисту думку, коронавірусна хвороба все ж стане сезонним захворюванням і буде повертатися циклічно. 

Потрібно подивитися, як вірус буде мутувати, і як імунітет з цими мутаціями справлятися. Якщо ми будемо мати стійкий імунітет до цього віруса і мутації не будуть спричиняти хворобу – це один варіант розвитку подій. Якщо кожна нова мутація буде призводити до виникнення нової хвороби, що ж, тоді нам доведеться жити в нових біологічних реаліях», — зазначив Віктор Ляшко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде