В Раді вважають недоцільним збільшення тривалості навчання медиків

13:15, 28 апреля 2020
У профільному комітеті Ради прокоментували зменшення медичних спеціальностей.
В Раді вважають недоцільним збільшення тривалості навчання медиків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В існуючих реаліях української медицини: при мізерній зарплаті медиків, хронічному дефіциті кадрів та критичному і прогресуючому рівні трудової міграції медиків до Європи виникає питання до збільшення терміну навчання медиків. Про це в коментарі «Судово-юридичній газеті» заявив народний депутат, перший заступник голови Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Валерій Дубіль, коментуючи зменшення спеціальностей в інтернатурі з 34 до 13.

«Зменшення кількості спеціальностей у інтернатурі не призводить до того, що таки фахівці зникнуть та їх не будуть готувати. Просто після розділення практичного етапу підготовки спеціалістів на інтернатуру та резидентуру остаточну спеціалізацію майбутні лікарі будуть отримувати не в інтернатурі, а вже на етапі резидентури», - зазначив депутат.

При цьому він висловив думку про недоцільність таких дій.

«З точки зору прийнятої концепції навчання - це природній крок, але питання у іншому – чи потрібно взагалі таке збільшення часових та фінансових витрат на підготовку одного фахівця у існуючих реаліях української медицини: при мізерній зарплаті медиків, хронічному дефіциті кадрів та критичному і прогресуючому рівні трудової міграції медиків до Європи.

Раніше Валерій Дубіль проаналізував основні новації в сфері медичної освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва