Коли відновить роботу бізнес і почне функціонувати громадський транспорт: перший етап виходу з карантину у столиці

12:40, 28 апреля 2020
Дозволять роботу адвокатів та нотаріусів та відкриють непродовольчі магазини: Кличко оприлюднив перший етап виходу з карантину.
Коли відновить роботу бізнес і почне функціонувати громадський транспорт: перший етап виходу з карантину у столиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Влада Києва підготувала план першого етапу послаблення обмежувальних заходів у столиці. Його оприлюднив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції, повідомляє прес-служба КМДА.

«Одразу зазначу. Це – не зняття обмежень, а їх послаблення. Якщо за тиждень-два після їх запровадження ми не побачимо стійкої динаміки зниження захворюваності – до другого етапу не перейдемо. При погіршенні ж ситуації – повертаємося до карантину. Це потрібно розуміти. Тому всі підприємства та організації повинні суворо дотримуватися регламентів роботи. А всі кияни – елементарних правил безпеки. Перший етап послаблень ми почнемо, якщо на 12 травня не буде різкого збільшення кількості хворих. Тому  я і говорю, що наступних два тижні будуть вирішальними», – наголосив Віталій Кличко.

На першому етапі в Києві дозволять роботу непродовольчих магазинів загальною площею до 300 квадратних метрів з вимогою присутності не більше 1 відвідувача на 10 квадратних метрів площі приміщення та з обов’язковою санітарною обробкою приміщення двічі на день.

Великі торгові центри та магазини в них на першому етапі не відкриють.

Міський голова зазначив, що зможуть розпочати роботу перукарні та салони краси, тільки за попереднім записом і не більше одного клієнта на кожну послугу одночасно.

Кав’ярні, як і ресторани, матимуть можливість працювати на виніс. Із вимогою санітарної обробки приміщення двічі на день.

Буде дозволена робота тимчасових споруд, однак все ще заборонено споживати їжу та напої на місці.

Працюватимуть і невеликі виробництва непродовольчих товарів та підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги та інші). Із дотриманням вимоги не більше 1 співробітника на 10 квадратних метрів. Та не більше 1 клієнта на 10 квадратних метрів.

Як зазначив Віталій Кличко, буде дозволена робота адвокатських та нотаріальних бюро, аудиторів. Теж з вимогою не більше 1 відвідувача на 10 квадратних метрів площі приміщення.

Відкриють для відвідування також столичні парки та сквери – групами не більше двох людей. Або, якщо з дітьми, – двоє дорослих, двоє дітей.

Також зможуть працювати автокінотеатри.

На першому етапі послаблень зачиненими залишаться школи та садки, дитячі та спортивні майданчики.  Послаблення обмежень щодо їх відвідування буде наступним етапом.

«Громадський транспорт на першому етапі продовжить працювати в обмеженому режимі. Приватний бізнес має вирішити питання підвезення своїх працівників на роботу. Метро в столиці відкриється за рішенням уряду. А роботу приміського транспорту урядовці пообіцяли відновити в першу чергу», – зазначив Віталій Кличко.

В публічних місцях всі кияни мають дотримуватися правил безпеки і бути в масках.

Раніше ми повідомляли, що кількість хворих на коронавірус киян знову зросла.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва