У Верховній Раді планують змінити процедуру розгляду законопроектів у другому читанні

11:50, 13 мая 2020
Депутати пропонують спростити розгляд законопроектів із більш як 2 тисячами поправок.
У Верховній Раді планують змінити процедуру розгляду законопроектів у другому читанні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада сьогодні, 13 травня, під час позачергового пленарного засідання, планує розглянути законопроект №3313 «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо оптимізації процедури розгляду законопроектів у другому читанні». Ініціаторами законопроекту виступили Володимир Ар’єв, Вікторія Сюмар, Ростислав Павленко.

Зазначимо, що  законопроектом пропонується внести зміни до статей 120, 121 Регламенту Верховної Ради України, якими визначається порядок обговорення та особливості голосування при розгляді законопроектів у другому читанні.

Як зазначено у пояснювальній записці, зміни що вносяться дозволять значно пришвидшити процедуру розгляду законопроектів у другому читанні, шляхом зменшення часу на обговорення та голосування пропозиції і поправки, які не мають підтримки головного комітету та більшості народних депутатів.

Законопроектом встановлюється, що у випадку подання до другого читання законопроекту більш як 2000 пропозицій, поправок, Верховна Рада може прийняти процедурне рішення про розгляд відхилених головних комітетом пропозицій, поправок без обговорення. В разі ухвалення такого рішення кожна депутатська фракція, група отримує право на виступ до 10 хвилин, а позафракційні депутати, які мають зареєстровані поправки до 3 хвилин.

Ініціатори законопроекту зазначили, що прийняття законопроекту дозволить підвищити ефективність процедури прийняття законопроектів у другому читанні, а отже сприятиме підвищенню ефективності діяльності законотворчого органу держави, удосконаленню законодавчих процедур розгляду законопроектів, що сприятиме забезпеченню належного виконання Верховною Радою України своїх завдань.

Також ми повідомляли, що внесення поправок та пропозицій до законопроектів хочуть удосконалити: новий законопроект.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва