Внесення поправок та пропозицій до законопроектів хочуть удосконалити: новий законопроект

15:57, 24 апреля 2020
Суб’єкт права законодавчої ініціативи може внести не більше однієї пропозиції або поправки до кожної статті або пункту (підпункту пункту) законопроекту.
Внесення поправок та пропозицій до законопроектів хочуть удосконалити: новий законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді народний депутат Федір Веніславський зареєстрував законопроект №3373 «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» щодо удосконалення правової регламентації права законодавчої ініціативи».

Ініціатор законопроекту зазначив, що окремі суб’єкти відверто зловживають своїм правом законодавчої ініціативи, вносячи на розгляд парламенту численні пропозиції та поправки не задля удосконалення тексту законопроекту, а з метою істотного ускладнення та штучного затягування законотворчого процесу в парламенті. Зокрема, останнім часом мають місце приклади внесення одним суб’єктом права законодавчої ініціативи сотень пропозицій та поправок до однієї і тієї ж статті (пункту, підпункту пункту) проекту, хоча досягнення легітимної мети – удосконалення тексту і змісту можливе шляхом викладення відповідної статті (пункту, підпункту законопроекту) в новій редакції. 

З метою унеможливлення зловживання правом законодавчої ініціативи законопроектом пропонується уточнити механізм реалізації такої складової цього права, як внесення пропозицій та поправок до законопроектів.

Зокрема, законопроектом пропонується встановити:

1) можливість кожного окремого суб’єкта права законодавчої ініціативи внести до кожної окремої статті або пункту (підпункту пункту) законопроекту не більше однієї пропозиції або поправки;

2) можливість кожного окремого суб’єкта права законодавчої ініціативи внести не більше однієї пропозиції щодо структурних частин законопроекту

Як зазначено у пояснювальній записці, прийняття запропонованого законопроекту дозволить удосконалити механізм реалізації права законодавчої ініціативи, підвищити ефективність законодавчої діяльності парламенту загалом.

Також ми повідомляли, як у Верховній Раді планують мінімізувати кадровий голод на посадах державної служби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області