Депутатам пропонують зобов’язати уряд обґрунтовувати свої обіцянки

11:55, 15 мая 2020
Частина представників «Слуги народу» невдоволені популізмом урядовців.
Депутатам пропонують зобов’язати уряд обґрунтовувати свої обіцянки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На офіційному сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту № 3468  «Про внесення змін до статті 11 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (щодо Програми діяльності Кабінету Міністрів України)». Автором є представник фракції «Слуга народу» Сергій Кузьміних. Автор пише, що розробив проект з метою підвищення відповідальності Кабінету Міністрів України у питаннях стратегічного планування розвитку держави на час своєї каденції.

Новації

Автор пропонує доповнити статтю 11 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» нормою:

Програма діяльності Кабінету Міністрів України в обов’язковому порядку містить фінансово-економічне обґрунтування задекларованих програмних завдань Уряду на строк його повноважень та перелік проектів нормативно-правових актів, прийняття яких необхідно для реалізації таких завдань.

Обставини

У пояснювальній записці автор пише, що «на сьогоднішній день, стандартної чи якоїсь усталеної форми Програми діяльності уряду не існує, і за історію незалежності України громадяни встигли побачити досить різні і за формою, і за змістом програми». Також він звинувачую урядовців у популізмі, які декларують колосальну мету без будь-якої опори. Далі депутат взагалі критикує чинний уряд: «з призначенням діючого Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля (4 березня 2020 року) процес деградації виконавчої влади та авторитету Кабінету Міністрів України досяг апогею», маючи на увазі обіцянки прем’єра створити «500 тисяч нових робочих місць».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що депутати підтримали проект Закону №2386 «Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії» у першому читанні. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва